27 yıllık Türk tekstil firması iflas etti! Dev şirketin iflası sektörü derinden etkiledi

Türkiye'de 1997 yılında 99 tekstil şirketinin bir araya gelerek kurduğu EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi iflas eden şirketler arasına katıldı

27 yıllık Türk tekstil firması iflas etti! Dev şirketin iflası sektörü derinden etkiledi
Yayınlanma Tarihi : 02 Nisan 2024 22:44

Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri olan tekstil sektörü, zaman zaman inişli çıkışlı dönemler yaşamaktadır. Bu sektörde faaliyet gösteren şirketler arasında, 1997 yılında 99 farklı tekstil şirketinin birleşmesiyle kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi (EGS Giyim A.Ş.), uzun yıllar boyunca Türk tekstil sektörünün önde gelen oyuncularından biri olarak faaliyet gösteriyordu.

Ancak, şirketin geçtiğimiz günlerde iflasını açıklaması, sektördeki diğer şirketler ve ekonomi üzerinde önemli etkiler yaratabilecek bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor

Milli Gazete'nin haberine göre; EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 2021 yılında yaşadığı maddi sıkıntılar nedeni ile Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu(BDDK) tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmişti.

İzmir ve Denizli merkezli 99 tekstil firması tarafından ortak olarak, yurt dışı ile ticaret yapmak için kurula EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi iflas etti.

Bir dönem Harvard Üniversitesi'nde ders ve tez konusu olan şirketin iflas haberini İzmir İflas Müdürlüğü duyurdu

KAPANAN ŞİRKET SAYISI ARTIYOR


Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan Ocak ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket sayısı da ekonomideki kötü gidişatı gözler önüne serdi.

Açıklanan söz konusu istatistiklere göre kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,1 azaldı. Ayrıca Ocak 2024’te, kapanan şirket sayısı 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 7,4 oranında yükseldi.